Sport

Sve spremno za najveću koridu na Balkanu, već danas stigle hiljade posjetilaca, igra se kolo na Čevljanskom polju

Čevljanska korida sutra će okupiti hiljade posjetilaca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a, prema najavama organizatora, stižu i posjetioci iz zemalja iz okruženja.

 

Čevljanska korida ima tradiciju dugu sedam decenija i ona je bez konkurencije najpopularnija u regionu.

 

Na Čevljanskom polju već danas su se okupili najvjerniji fanovi. Njih nekoliko hiljada danas je uživalo u iću i piću, a  igralo se i kolo.

 

Danas je održan i tradicionalni turnir u malom fudbalu.

– Posjetioci koji su došli dan ranije prije glavnog događaja uživaju u prelijepoj prirodi na 1000 metara nadmorske visine uz muziku i piće. Fešta će biti do ponoći. Ovdje su svi koji žele da se provesele i da zaborave svakodnevnicu dobro došli. Svečano otvorenje Čevljanske koride je sutra u 12 sati. Borbe bikova počinju u 17 sati – poručuju iz udruženja Tradicionalna Čevljanska korida.

 

Bikovi iz cijele Bosne i Hercegovine ukrstit će sutra rogove na Čevljanskom polju.

 

Najviše pažnje privlači borba bikova koji su u vlasništvu porodice Brajković iz Kiseljaka, koja je poznata po svojoj uspješnoj građevinskoj firmi, te mesne industrije Bajra.

 

Naime, u udarnoj borbi Čevljanske koride rogove će ukrstiti Zlatonja, koji je aktuelni šampion srednje kategorije do 850 kilograma porodice Brajković, a njegov izazivač je Gareša, koji je u vlasništvu mesne industrije Bajra iz Travnika.

Na vrh