Zabava

Sve spremno za bajramski koncert Enesa Begovića u Mostaru

Ovaj jedinstveni muzički događaj održava se na stadionu Sjeverni logor u sklopu tradicionalne manifestacije “Ramazan u Mostaru”. Organizatori su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

 

Naš odlični pjevač narodne muzike u grad na Neretvi stiže sa proširenim bendom koji čine vrhunski muzičari, a gost će mu biti Emir Gosto Šora.

 

Enes priprema nove kompozicije sa najboljim autorima iz BiH i regiona, a jedan od njih je Fahrudin Pecikoza, koji je posljednjih godina redovan gost Mostara i Hercegovine.

 

– Mostar je prelijep grad koji ima dušu i tu se osjećam kao kod kuće. Isto je i sa Enesom Begovićem kojeg Mostarci mnogo vole. Da se i on tu dobro osjeća potvrđuje i pjesma “Proljeće u Mostaru”, kao i nekoliko spotova koje je snimio u ovom gradu. Nakon što je Halid Bešlić napravio nezaboravnu noć u Sarajevu, rekao sam Enesu da to mora uraditi u Mostaru. Drago mi je da se ova ideja realizira, a značajan doprinos dao je i Salem Marić. U Sjevernom logu sigurno će istinski uživati hiljade ljubitelja dobre pjesme – kaže Pecikoza koji je strastveni ribolovac, a u ovom hobiju najviše uživa na Neretvi.

 

Početak koncerta Enesa Begovića je zakazan za 20 sati, a, u slučaju kiše, on će biti prebačen u dvoranu Sjeverni logor.

 

Na vrh