Zabava

Sve je spremno za Ustikoljansko ljeto: Petodnevni zanimljiv program uz koncerte Dragana Kojića Kebe i Nene Murića

U Općini Foča u Federaciji BiH u srijedu, 26. jula će biti otvorena tradicionalna kulturno-sportska manifestacija Dani kulture, sporta i turizma „Ustikoljansko ljeto 2023“.

 

Načelnik općine Mujo Sofradžija ističe da će u periodu do 31. jula biti održan niz muzičkih, revijalnih i sportskih događaja.

 

– Drago mi je što nastavljamo sa ovom tradicionalnom manifestacijom. Vjerujemo da će u petodnevnom programu uživati svi stanovnici Ustikoline, ali i okolnih gradova, s obzirom da ćemo ugostiti poznata estradna imena. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za srijedu, 26. jula u 20.45 sati na platou Doma kulture u Ustikolini, a potom će uslijediti veliki koncert Dragana Kojića Kebe – rekao je Sofradžija.

 

Koncerti će se održavati svaku noć sa početkom u 20.45 sati, a nastupit će Amela Zuković, Abid Sakalaš, Semir Hasić, Ado Gegaj, Rizo Hamidović…

 

– Ni ove godine neće izostati sportski i drugi zanimljivi sadržaji. Drinska regata je planirana u nedjelju 30. jula na dionici Ustikolina – Sadba. Zatvaranje “Ustikoljanskog ljeta” planirano je u nedjelju, 30. jula u 20.45 sati uz veliki koncert Nene Murića, a program će voditi Miss Earth BiH Verica Mihajlović – govori  načelnik Općine Foča u FBiH.

Na vrh