Sport

Sve je spremno za „Sarajevo Fighting Challange“: Stiže više od 50 najboljih boraca iz BiH i regiona

Glavni grad Bosne i Hercegovine sutra će biti domaćin borilačke manifestacije „Sarajevo Fighting Challange“.

 

Ovaj odlični sportski događaj bit će održan sa početkom u 12 sati u dvorani „Srce“ u Buća Potoku.

 

– Treći po redu amaterski MMA event „Sarajevo Fighting Challange“- SFC 3 okupit će više od 50 boraca iz BiH i regiona. Naš turnir je regionalnog karaktera, a do sada smo uspješno organizirali jedan internacionalni i jedan posvećen isključivo borcima iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje bi trebalo biti završeno u 18 sati. Vjerujem da će publika doći u što većem broju i uživati u vrhunskim borbama – kaže jedan od organizatora Amar Orić.

 

Kao prva organizacija u Bosni i Hercegovini posvećena isključivo amaterskom MMA sportu, cilj događaja je promovirati i proširiti ovu vrstu sporta širom zemlje.

 

– Iza manifestacije stoji ekipa mladih ljudi kojoj posebno znači podrška sponzora NLB Banke, ASA banke, Admirala, zaštitarske agencije „BH Sigurnost“, BH Telecoma, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Borilački sportovi uživaju sve veću popularnost u Bosni i Hercegovini, a potvrda tome je i naš turnir. Posljednjih godina u velikoj je ekspanziji MMA (Mixed Martial Arts). To je moderan borilački sport koji je moćna kombinacija mnogih borbenih stilova (boks, tajlandski boks, hrvanje, brazilska jiu-jutsa, džudo). Sigurno da će i naš turnir doprinijeti i daljoj popularizaciji MMA u BiH – zaključuje Orić.

Na vrh