BiH

Sutra vrhunac hladnog vala

Vikend su obilježile niske jutarnje temperature zraka i slab snijeg, a zimski uvjeti se nastavljaju i u zadnjoj sedmici januara širom BiH, a naročito u sjevernim i centralnim područjima.

 

25.01.2022., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -16 i -10°C, na jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

 

U srijedu, 26.01.2022., prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

 

U četvrtak, 27.01.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

Na vrh