Tuzla

Sutra u Tuzli komemoracija povodom smrti profesora emeritusa Šefika Mulabegovića

Komemoracija povodom smrti profesora emeritusa Šefika Mulabegovića bit će održana sutra s početkom u 9 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, saopćeno je iz Rektorata tog univerziteta.

Na komemoraciji će se obratiti prof. dr. Vesna Bratovčić, prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, dekanesa Ekonomskog fakulteta prof. dr. Meldina Kokorović Jukan te kolege koje su poznavale lik i djelo Šefika Mulabegovća.

O njemu će govoriti i profesor emeritus Sadik Latifagić te prof. dr. Bahrija Umihanić.

Profesor emeritus Šefik Mulabegović bio je jedan od osnivača Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Nakon osnivanja Univerziteta u Tuzli 1976. godine, izabran je za prvog predsjednika Savjeta Univerziteta, a 1978. godine za prorektora za nastavu i studentska pitanja.

Godine 1987. godine izabran je u zvanje redovnog profesora na predmetu Statistika. Od 1994. godine, ponovo je izabran za prorektora na Univerzitetu u Tuzli te je zaslužan za pokretanje „Ljetnog Univerziteta u Tuzli“ koji se tradicionalno održava svake godine.

U 2000. godini bio je rektor Univerziteta. Za vrijeme dugogodišnje akademske karijere, bio je učesnik u mnogim razvojnim projektima u saradnji sa Ekonomskim institutom u Tuzli te objavio mnogo različitih publikacija.

Knjiga sjećanja na profesora emeritusa Šefika Mulabegovića bit će otvorena u dekanatu Ekonomskog fakulteta od 12.10. do 19.10.2022. godine.

Na vrh