Eventi

Sutra u Tuzli 2. Gastro Show – Nakon najvećeg bureka, pravit će se gigantska pizza, bosanski lonac i baklava

Nakon najvećeg bureka na svijetu koji je napravljen prošle godine u Tuzli, Udruženje “Zmajevo srce” Tuzla organizuje drugi po redu “Gastro Show” koji će se održati ispred TC Mercator u Tuzli u subotu 23.06.2018 godine od 11 sati.

Na manifestaciji će nastupiti preko 20 kulturno-umjetničkih društava iz cijele BIH uz brojne degustacije i promocije.

– Kao i prošle godine i ove ćemo imati i humanitarne aktivnosti. Biće upriličene i nagradne igre za kupce u TC Mercator, dok Mlin Majić i prijatelji za kraj organizuju i najveću sofru kojoj će svoj doprinos dati mnogi tuzlanski ugostiteljski objekti koji sva jela spremaju od brašna Mlina Majić. Ove subote, 23. juna odlučili smo se za sofru jer ona na neki način predstavlja i slogu, jedinstvo, tradiciju. Sofra koju mi pripremamo na neki način simbolizuje Bosnu i Hercegovinu. S obzirom da nam u goste dolaze i KUD-ovi iz mnogih gradova naše zemlje, ovo će ujedno biti uvod i u novi projekat “Dobre komšije” koji će se realizovati tokom ljeta gdje će gradovi ugošćavati jedni druge baš poput dobrih komšija – istakli su organizatori.

Gastro SHOW se nastavlja za dvije sedmice kada će Mlin Majić praviti i gigantsku picu od skoro 40 kvadrata. Nakon toga slijedi i bosanski lonac od preko 4.000 litara.

– Finiš ove sezone Gastro Show-a bi trebao biti za Kurban Bajram kad kad se priprema najveća baklavu na svijetu teška više od 600 kilograma. Burek i ćevape koje smo pripremali u oktobru 2017 su u završnoj obradi kod GUINNESSA i mi očekujemo pozitivan odgovor do kraja jula 2018 – istakli su iz udruženja “Zmajevo srce”.

Na vrh