Eventi

SUTRA – Okrugli sto na temu – RAZVOJ I IMPLEMENTACIJA STRATEGIJA SOCIJALNE DIMENZIJE U OBLASTI VISOKOG OBRAZOVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI

Amfiteatar II Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzla

  1. decembar 2017, 13:00 h

Univerzitet u Tuzli partner je na projektu: “Development and Implementation of Social Dimension Strategies in Armenia and Bosnia and Herzegovina through Cross-regional Peer Learning/INCLUSION”. Svrha projekta je  poboljšati provedbu socijalne dimenzije na odabranim univerzitetima u Armeniji i Bosni i Hercegovini. Tačnije, projekat ima za cilj poticanje pristupa, sudjelovanje kao i završetak visokog obrazovanja za osobe iz nedovoljno predstavljenih grupa.

 

Okrugli sto ima za cilj da kroz dijalog različitih učesnika/ca, između ostalog, ukaže na potencijale i mogućnosti razvoja institucionaliziranih mehanizama podrške, izgradnju kapaciteta odgovornog osoblja univerziteta za pružanje adekvatne potpore studentima iz nedovoljno predstavljenih grupa, te izgradnju kapaciteta srednjoškolskih nastavnika za podizanje svijesti učenika o pristupu visokom obrazovanju za sve, te poticanje pripadnika ciljne skupine na pristup istom, čime se osigurava pravo svih osoba na pristup, sudjelovanje i završetak visokog obrazovanja.

 

Prisutnima će se obratiti rektorica Univerziteta u Tuzli prof dr. Nermina Hadžigrahić, a uvodničari okruglog stola su:

Prof dr. Jasmina Alihodžić, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, koordinator projekta

g-din Zlatan Buljko, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

doc. dr Dino Mujkić, SMOC

doc. dr Zlatan Begić, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli.

 

Na vrh