Sport

Sutra 26. Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Sportski savez TK-a sutra, u četvrtak 16. januar 2020. godine, organizuje tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji se održava u kontinuitetu od 1994. godine.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2019. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona,na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 42 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa, te sedam zaslužnih sportskih radnika i kolektiva kojima će biti dodijeljana priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.

Organizator, te Ocjenjivački žiri kojim je i ove godine predsjedavao Muhamed Avdić, zbog značajno manjeg broja nominacija koje su stigle iz kolektivnim sportovima, objedinio je nekoliko kategorija, te pokušao  dati na značaju svim sportistima koji su u 2019. godini postigli vrijedne rezultate.

 

sportista-2018-690x450

-Od približno stotinu pristiglih nominacija najveći dio se odnosio na one iz pojednačnih sportova, koji u u 2019. godini ostvarili zaista značajne rezultate. U protekle dvije godine smo kreirali takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima, ali su oni u 2019. godini realno bili u drugom planu. Tako smo u cilju promocije najkvalitetnijih rezultata primat dali sportistima iz pojedinačnih sportova, objedinili neke kategorije i nagradili sve koji to zaslužuju – istakli su iz Izvršnog odbora manifestacije Izbora sportiste Tuzlanskog kantona.

 

U muzičkom dijelu programa ove večeri predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, te Elvis Sivčević i Šejla Glinac.

Ova manifestacija je povod i za 12. izdanje sportskog magazina „Trijumf“, koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, a u elektronskom obliku će se od 17. januara moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

 

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Manifestacija počinje u 19.30 minuta uz direktan prijenos RTV TK.Ulaz je slobodan.

 

Sportski savez Tuzlanskog kantona

Na vrh