Sport

Sutra 25. Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Sportski savez TK-a sutra, u petak 21. decembra 2018. godine, organizujetradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji će se održati 25. put.

 

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2018. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona,na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 45 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa i zaslužnih sportskih radnika.

 

Ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao Muhamed Avdić, od približno stotinu pristiglih nominacija odabrao je najbolje u 16 kategorija, dok će Sportski savez dodijeliti i 10 specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

 

Izmjena uvedena na prošlomIzboru sportiste TK, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova ostat će praksa ove i narednih godina prilikom nagrađivanja najboljih u Tuzlanskom kantonu.

.

„Rukovodili smo se time da napravimo takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima. Naši klubovi ostvaruju zapažene rezultate u košarci, rukometu, odbojci, fudbalu i drugim sportovimai želimo dati na značaju najboljim pojedincima koji stvaraju te uspjehe, baš kao što je ranije bio slučaj sa sportistima iz pojedinačnih sportova “, istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

 

U muzičkom dijelu programa ove večeri predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, te solista Renata Bagarić uz pratnju prof. Zlatana Mujkića.

 

Ova manifestacija je povod i za 11. izdanje sportskog magazina „Trijumf“ koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, a u elektronskom obliku će se od 22. decembramoći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

 

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

 

Manifestacija počinje u 19.30 minuta uz direktan prijenos RTV TK.Ulaz je slobodan.

 

Sportski savez Tuzlanskog kantona

Na vrh