Sport

Sutra 24. Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Sportski savez Tuzlanskog kantona sutra organizujeIzbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2017. godinu

 

Za tradicionalnu manifestaciju koja se 24. put organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona,sve je spremno, istaknuto je na današnjoj press konferenciji.

 

Manifestacija će se održati u četvrtak, 15. februara2018.godine u Bosanskom kulturnom centru TK Tuzla sa početkom u 19.30 minuta uz direktan prijenos RTV TK.

 

Ocjenjivački žiri koji su činili Muhamed Avdić, predsjednik, Fadil Kudumović, Jasenko Elezović, Alan Alagić i Selma Sejdinović, imao je zadatak da od 160  pristiglih nominacija izabere više od 40 nagrađenih u 16 kategorija, a pored njih organizatori će dodijeliti i sedam specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

 

-Sportski savez je cijeneći sugestije brojnih sportskih radnika, a želeći pružiti priliku da se vrednuju i rezultati sportista koji nastupaju kolektivno, ove godine među nagrađene uveo dvije ravnopravne grupe iz pojedinačnih i ekipnih sportova.Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja su dobili sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku  često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim – pojasnio  je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza TK-a.

 

Branislav Mikić, predsjednik SSTK-a je istakao da sportski radnici u našem kantonu generalno ne mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima, ali da rezultati najmlađih daju nadu za bolju sportsku budućnost u ovom dijelu naše države i da je njihova promocija na ovoj manifestaciji doprinos Sportskog saveza u njihovoj afirmaciji.

 

Na press konferenciji je o predstojećoj manifestacji govorio i Srđan Mićanović, ministar od 1. januara 2018. godine formiranog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, koji je istakao da ovo ministarstvo već aktivno radi na izmjenama i dopunama Zakona o sportu kojim će se sistemski pokušati riješiti problemi u ovoj oblasti, te izradi Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona

 

U kulturno-zabavnom dijelu programa ove večeri predstavit će se orkestar harmonika Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, te tuzlanska grupa Jutro.

 

U sklopu manifestacije tradicionalno će iz štampe će izaći i deseti broj sportskog magazina „Trijumf“ koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, a u elektronskom obliku će se od 16. februara moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

 

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

 

Ulaz je slobodan.

Na vrh