Aktuelno

Suljkanović: Finansijska stabilnost TK neće doći u pitanje

Novi premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, govoreći o aktuelnoj situaciji na području ovog kantona, na današnjoj konferenciji za medije poručio je da građani TK ne trebaju imati bojazni kada je rad kantonalne vlade u pitanju te da finansijska stabilnost kantona neće doći u pitanje.

Naveo je da rad ove vlade, koja je danas održala svoju prvu sjednicu u novom sazivu, ima podršku skupštinske većine od 20 poslanika. Također, ustvrdio je da postoji koordinacija Vlade i zakonodavnog tijela ovog kantona.

Suljkanović poručuje da će kantonalna vlada nastaviti raditi po usvojenim programima i dokumentima, prema Programu rada vlade za 2018. godinu i prema usvojenom budžetu za ovu godinu, tako da u tom smislu, kako je kazao, neće doći do radikalnog zaokreta.

-Nema potrebe da se bilo šta radikalno mijenja, s obzirom na to da je kičma koalicione većine ostala ista – tvrdi Suljkanović.

Istakao je da građani nemaju potrebe da se brinu, da se pokušava osigurati normalno funkcionisanje te da nema problema u TK, kao što to neki pokušavaju napraviti i najaviti.

Upitan šta će se dogoditi ukoliko Ustavni sud FBiH odluči da je smjena kantonalne vlade bila mimo procedura, rekao je da su to procesne radnje koje će se voditi pred nadležnim sudskim instancama i da ne može prejudicirati stvari.

-Postoji uvijek rješenja za takve situacije, i dešavalo se da se pred Ustavnim sudom donesu određena rješenja, a da se mogu u praksi naći rješenja za takve stvari – kazao je, dodajući da će nakon što sud donese odgovarajuće odluke postupiti u skladu s njima.

Na informacije o njegovom isključenju iz SDA, Suljkanović je rekao da zvanično od stranke nije dobio bilo kakav dokument da je isključen, te da sve što čuje o tome je iz medija.

Na vrh