Eventi

Stiže “ Par Selo CUP 2019” najbolji do sada

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci”  26. jula  u 20.00 sati počinje  noćni VIII. Malonogometni turnir “ Par Selo CUP 2018”  kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave i na kojem učestvuju 24 ekipe iz cijele BiH.

Malonogometni turnir “  Par Selo Cup” izrastao je u jedan respektabilni sportski događaj kojeg svake godine posjete hiljade ljudi kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva. Udruga mladih Par Selo- Dubrave godinama je podizala za stepen više nivo organizacije i kvaliteta.  Danas je turnir jedan od najbolje organizovanih u BiH i služi za primjer drugima kako se sa malo sredstava i uz puno dobre volje  može napraviti  vrhunski sportski ugođaj.

“ Svake godine imamo nešto novo kako bismo poboljšali kvalitet turnira. Ovaj put imamo nove tribine kako bi naši posjetitelji što udobnije mogli pratiti utakmice. Osim toga, angažovali smo i fizijatra koji će biti na raspolaganju svim našim igračima, a koji je, inače, fizijatar Reprezentacije BiH u futsalu. Nastojimo da turnir ponudi vrhunske utakmice ali i druge prateće sadržaje kako bi ovaj sportski događaj bio na nivou u svakom smislu.”- kazao je Boris Filipović, predsjednik Udruge te dodao da je želja organizatora da se za naredni turnir uspiju prikupiti sredstva za instalaciju semafora na sportskom poligonu.

 

turnir 9

S obzirom da je turnir već odavno prevazišao lolalne okvire, ekipe ne dolaze samo iz Tuzle već  iz cijele BiH. Ove godine na “ Par Selo Cupu” zaigrat će timovi iz Gračanice, Živinica, Banovića, Lukavca, Kalesije, Olova, Brčkog i Bijeljine.  Brojni igrači koji nastupaju za neku od 24 ekipe, inače, igraju u klubovima u regiji ali i za futsal reprezentacije BIH, Srbije i Hrvatske.

Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer. Osim seniorskih ekipa, nastupit će i šest ekipa veterana, a planirane su i  revijalne utkamice.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

Nagradni fond iznosi osam hiljada KM. Najbolja ekipa, osim pehara,  osvaja pet hiljada, drugoplasirana hiljadu, trećeplasirana  pet stotina, te čevrta dvije stotine  KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

 

turnir 2

Na otvaranju turnira učestvuju  kulturno umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 10. augusta uz muzičko zabavni program.

Par Selo CUP je jedinstvena prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH  da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva, a posebno uživaju 15 dana u vrhunskom malom fudbalu.

 

 

Dobro nam došli!

Na vrh