Sport

Starčević i zvanično više nije trener Tuzla Cityja, dolazi Varešanović

Slobodan Starčević i zvanično više nije trener ekipe Tuzla Cityja, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Novi šef stručnog štaba vjerovatno će biti Mirza Varešanović, koji bi po povratku iz inostranstva Tuzlake trebao preuzeti odmah, prvi trening voditi u srijedu, a na klupi debitovati u subotu protiv Čelika.

– Trenutno sam s porodicom, definitivno smo se razišli. Sutra dolazim u Tuzlu da formalizujemo stvari. Rekao sam da je lakše promijeniti trenera nego 10 igrača i sam sam predložio prekid saradnje – rekao je Starčević u razgovoru za Fenu.

Predsjednik Tuzla Citiyja Azmir Husić izjavio je da su prihvatili Starčevićevu ostavku, saglasivši se da je u ovom trenutku potrebno ekipu razdrmati.

– Imali smo namjeru sa Starčevićem napraviti dugoročnu priču, ali nije išlo. Novi stručni štab ćemo imati već u utorak, a od nekoliko imena odlučili smo se za trenera s licencom, odnosno s Mirzom Varešanovićem. Naš primarni cilj je opstanak u ligi – kaže Husić.

Uprava Tuzla Cityja zahvalila se Starčeviću na dosadašnjoj saradnji, poželivši mu sve najbolje u daljoj  trenerskoj karijeri.

Pod vodstvom Starčevića Tuzla City je u posljednjih šest kola ostvario dvije pobjede (Željezničar u gostima 3:2, GOŠK 2:1), dva remija (Zvijezda 1:1 i Sloboda 1:1, oba u gostima), te dva poraza (Zrinjski 1:2, Sarajevo 0:3, oba domaća).

Ukupan Starčevićev bilans u klubu iz Simin Hana je pet pobjeda i isto toliko remija, te 10 poraza, od kojih pet na Tušnju, uz saldo od 20 bodova.

Na vrh