BiH

ŠTA SE SINOĆ DESILO U MOSTARU: Nije bilo sukoba navijačkih grupa, nego su maloljetni huligani u zapadnom Mostaru pretukli bošnjačku djecu!

„Sinoć nije bilo nikakvog sukoba navijačkih grupa, kako pišu mediji, a ne demantuje policija nego je bio napad maloljetnih huligana na nedužnu i nezaštićenu djecu!“

Ovim riječima ogorčenja je Mostarac koji je želio ostati anoniman  za „SB“ komentirao medijske napise o incidentu koji se sinoć desio u zapadnom dijelu Mostara. Taj dio grada „Ultrasi“, navijači „Zrinjskog“ nazivaju Kandahar, ili Gaza sa svim militantnim i nasilničkim asosijacijama koje ti nazivi proizvode.

„Radi se o tome da nijedan Bošnjak, ili navijač  „Veleža“, ili čak i Španjolac ako ima na sebi dres Bosne i Hercegovine nije dobrodošao u zapadni dio grada i da će biti pretučen, vrijeđan, zlostavljan“, kaže naš sugovornik.

Sinošnja meta huligana bio je 12-godišnji dječak O.P. koji je sa svoje dvije drugarice napadnut dok su šetali. Napalo su ih je nekolicina  dječaka, jedva nešto starijih.

„Nazivali su ih pogrdnim imenima, psovali. Jednog su dječaka udarili nogom u leđa, te teleskopskom palicom“, kazao je za „Bljesak“ otac  napadnutog dječaka. On je napad prijavio policiji koja je, kako stoji u izvještaju, „došla do saznanja da je napad izvršio maloljetni L.Š.(2009, godište) koji je sa sobom imao tgeleskpsku palicu, a sa njim u društvu su se nalazili i M.K.(2009), S.I.(2008) i I.Z. (2009)“.

Kako je izvijestila policija, njeni su pripadnici otišli „na adresu stanovanja L.Š.i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta“.

Roditelji dvije sinoć napadnute djevojčice nisu napad prijavili policiji, nego su osobno otišli na vrata roditelja maloljetnih huligana i upoznali ih sa brutalnim nasiljem njihovih sinova.

„To je zbog toga što ljudi više nakon svega ne vjeruju ni policiji ni pravosuđu, jer nijedan od huligana, siledžija koji godinama terorišu grad i uglavnom Bošnjake koji u Mostaru žive nikada nije odgovarao za svoja zlodjela“, kaže naš sugovornik.

To što na mostarskim ulicama teror provode dječaci od 14-15 godina, oponašajući svoje starije huliganske uzore „Ultrase“, koji su ovih dana masovno podržali svoje kolege iz Zagreba koji su „nastupali“ u Atini, sinošnjem događaju daje dramatičniju i dalekosežno mračniju dimenziju.

(SB)

Na vrh