Komentari

ŠTA PRIČA PREDSJEDNIK SRBIJE Ide Vučić ‘mirotvorac’ – napada Bećirovića i Heleza, a prije dva dana najavio prvih 1.000 komada drona ‘Komarac’!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i ministru odbrane BiH Zukanu Helezu da se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će prugama, putevima i privrednim rastom.

– Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo prugama, putevima i rastom Srbije – rekao je danas Vučić.

Podsjetio da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović prilikom nedavne posjete Rimu, na svoju ruku, bez odluke Predsjedništva, predložio predsjedniku parlamenta Italije Lorencu Fontani da italijanski poslanici usvoje rezoluciju kojom bi podržali nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Ministar odbrane u Vijeću ministara BiH Zukan Helez objavio je na društvenim mrežama snimak drona, uz poruku da je to “najbolji penicilin za razdruživanje RS i FBiH”.

 

Inače, Vučić se bavi prugama i cestama, nakon što je Srbiju naoružao do zuba, i dok skoro svaki mjesec održava taktičke vježbe Vojske Srbije. Upravo je jedna takva zavrđena gdhe je na vojnom poligonu u okviru kompleksa “Pasuljanske livade” na Pešteru u četvrtak održana združena taktička vježba sa bojevim gađanjem Vojske Srbije “Vatreni udar 2024”.

“Moraćemo još mnogo da vježbamo, da radimo, još mnogo toga da nabavljamo i mnogo toga da proizvodimo”, rekao je Vučić dodajući da će do septembra biti proizvedeno prvih 1.000 komada drona “Komarac” domaće proizvodnje.

Ceste i pruge samo prije dva dana nije spominjao, ali eto sada se sjetio da je on pnovo ‘garancija za mir’. Da je mirotvorac!? Mirotvorac koji uporno u svoju zemlju dovodi i predstavnike vlasti iz republike sprske, koji prave nevolje po BiH spominjući razdruživanje i usvajajući antiustavne deklaracije.

Na vrh