Srijeda na Filozofskom: Predavanje “Savremeno liderstvo – Kako upravljati sobom i voditi druge”

21.12.2020. 


U srijedu, 23. 12. 2020. godine u 17.00 satiprof. dr. Adisa Delićće održati online javno predavanje o temi “Savremeno liderstvo – Kako upravljati sobom i voditi druge”. Time će biti nastavljenčetvrticiklus naučno-popularnih i stručnih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

 

Izvod iz predavanja:

Izgradnja atmosfere sigurnosti, lojalnosti, kvalitetne komunikacije i dobrih međuljudskih odnosa pretpostavka je za uspješno funkcioniranje organizacije. Međutim, i pored toga što danas inforamcijsko-komunikacijske tehnologije osiguravaju veće mogućnosti za komunikaciju i saradnju, iskustvo pokazuje da su ljudi u organizacijama sve udaljeniji, te da socijalnu atmosferu sve više obilježavaju destruktivni konflikti, svađe, negativna kompeticija i kontinuirani stres. Zbog toga savremena teorija i praksa menadžmenta upućuje na to da su nam danas više nego ikada prije potrebni lideri koji izgradnjom povjerenja povezuju ljude, mobiliziraju njihovu energiju i usmjeravaju je ka ostvarivanju organizacijskih ciljeva. To nisu lideri koji imaju veliku karizmu, već autentični, „tihi“ lideri koji  su odgovorni i imaju lični integritet, ali i koji su prošli put unutrašnjeg razvoja, što im omogućava da uspješno upravljaju sobom i vode druge. Fokus predavanja će biti  na praktičnim vještinama koje bi lideri danas trebali razvijati i primjenjivati, a to se prije svega odnosi na komunikacijske vještine (vještine verbalne i neverbalne komunikacije i vještinaslušanja), vještine inspiracijskog motiviranja, vještine jasnog artikuliranja vizije i postavljanja ciljeva, vještine poticanja razmišljanja izvan ustaljenih okvira, ali i na vještine na području tzv. ličnog liderstva kao što su samomotivacija i emocionalna inteligencija.

 

Pristupni podaci za Zoom:https://us02web.zoom.us/j/83366647162?pwd=dlRQck5VdzgzV052T1BFTXdGZVhLZz09
Meeting ID: 833 6664 7162
Passcode: 766121BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!