Tuzla

Srijeda na Filozofskom – Predavanje o temi “ Mehanizmi regulacije i samoregulacije medija, te mogućnosti publike u Bosni i Hercegovini”

Obavještavamo vas da će u srijedu, 26. 10. 2022. godine u 17.000 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enes Osmančević održati predavanje o temi “ Mehanizmi regulacije i samoregulacije medija, te mogućnosti publike u Bosni i Hercegovini”. Time će započeti šesti ciklus otvorenih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

 

Kratak izvod iz predavanja:

Fokus predavanja bit će na analizi uloge i djelovanja Regulatorne agencije za komunikacije i Vijeća za štampu i online medije u BiH. 

Kako uložiti žalbu na pisanje printanih i online medija, kako koristiti pravo na objavu demantija – pitanja su od posebne važnosti za publiku i korisnike medija. Kako Vijeće za štampu i online medije štiti medije od lošeg utjecaja politike, a kako štiti građane od neprofesionalnog djelovanja medija? 

Na ova i slična pitanja profesor Osmančević odgovaraće i na pitanja studenata i građana.

  

U okviru „Srijede na Filozofskom fakultetu“ tokom akademske 2022/23. godine domaći i gostujući profesori održat će sedam predavanja, kojima Fakultet ima za cilj popularizirati nauku, izgraditi se kao prepoznatljiv prostor za razmjenu mišljenja o javno značajnim temama i potvrditi se kao prosvjetna ustanova u službi zajednice.

Više informacija o programu šestog ciklusa javnih predavanja „Srijeda na Filozofskom fakultetu“ moguće je naći na web stranici Fakulteta www.ff.untz.ba.

Na vrh