Srijeda na Filozofskom – Online predavanje “Tehnologije za glas i govor”

19.04.2021. 


Obavještavamo vas da će u srijedu, 21. 4. 2021. godine u 17.000 sati prof. dr. sci. Marija Omazić (Univerzitet Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) održati javno online predavanje o temi “Tehnologije za glas i govor”. Time će biti nastavljen četvrti ciklus naučno-popularnih i stručnih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

 

Kratak izvod iz predavanja:

Jesu li glas i govor doista budućnost? Koji su najnoviji trendovi i područja primjene tehnologija za glas i govor? Što to znači za usmene i pismene prevoditelje?

Na ovom predavanju  bit će predstavljene tehnologije za automatsko prepoznavanje, trenutnu transkripciju, strojni prijevod i sintezu govora, glasom upravljane i asistivne tehnologije te integracija alata za strojno potpomognuto prevođenje iautomatsko prepoznavanje i transkripciju govora u pismenom, usmenom i audiovizualnom prevođenju.

 

Zoom link za pristup predavanju:

https://us02web.zoom.us/j/86005305967?pwd=ODJoNy9SWi9Zc3VIT2VUYXB0Y1BiQT09

Meeting ID: 860 0530 5967

Passcode: 735080

 

 

Tuzla, 19. 4. 2021.

Doc.dr.sc. Gabriel Pinkas, prodekan za NIRBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!