Srijeda na Filozofskom: Online predavanje o temi “Koncept roditeljstva u kontekstu promjena porodične kulture”

18.05.2021. 


Obavještavamo vas da će u srijedu, 19. 5. 2021. godine u 17.000 satiprof. dr. sci. Alma MalkićAličković održati javno online predavanje o temi “Koncept roditeljstva u kontekstu promjena porodične kulture”. Time će biti završenčetvrticiklus naučno-popularnih i stručnih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

Kratak izvod iz predavanja:

Odgoj u porodici kao dinamičkoj zajednici uslovljen je procesima koji su rezultat individualnih razvojnih ciklusa njenih članova, ali i promjenama svojstvenim širem društvenom okruženju. Te promjene reflektiraju se na porodičnu kulturu i kompleksnu roditeljsku ulogu dodatno usložnjavaju. Cilj prvog dijela predavanja je ukazati na neke od promjena karaktera življenja u porodici i samom roditeljstvu, a koje se očituju u odnosu odraslih prema djeci i djetinjstvu, zatim u odgojnim stilovima roditelja, odnosu prema autoritetu, te u zastupljenosti i kvaliteti komunikacije u porodici.

U drugom dijelu predavanja studentice odsjeka Predškolski odgoj i obrazovanje ukazat će na temeljna načela i faktore izgradnje uspješnog partnerstva predškolske ustanove i porodice, kao jednog od  mogućih modela osnaživanja pedagoške kulture roditelja i unapređenja odgoja u porodici.

 

Zoom link za pristup predavanju:

https://us02web.zoom.us/j/89467162379?pwd=dysvQXpWY1EralFLUmZVTUVWMkkzQT09

Meeting ID: 894 6716 2379

Passcode: 971973

 

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!