Vijesti

Srijeda na Filozofskom fakultetu u Tuzli: drugi ciklus otvorenih predavanja za građanstvo – Psihosocijalni aspekti tranzicije u roditeljstvo

Prvo predavanje održat će dr. sc. Marina Nekić, profesorica sa Sveučilišta u Zadru

Filozofski fakultet u Tuzli i ove godine organizira niz predavanja koja su otvorena za građanstvo.

Serija predavanja iz oblasti humanistike i društvenih nauka pod nazivom „Srijeda na Filozofskom fakultetu“ održavat će, kao i prošle godine, jednom mjesečno, a namijenjena su najširoj publici. Predavanja će držati gostujući profesori s drugih univerziteta i nastavnici Fakulteta, trajat će do sat vremena a nakon izlaganja predviđen je razgovor o temi. Za prisustvo predavanjima nije potrebna prethodna prijava. Predavanja će se održati u prostoriji br. 135 (I sprat), a počinju u 17 sati. Svi zainteresirani su dobrodošli.

 

„Potstreknuti pozitivnim reakcijam javnosti i ove godine smo odlučili oganizirati Srijedu na Filozofskom prvenstveno želivši potaknuti popularizaciju nauke te potvrditi se kao prosvjetna ustanova u službi zajednice. Presretni smo što će naši sugrađani pored porofesora s Filozoskog fakuleta imati priliku prisutvovati predavanjima profesora sa Sveučilišta u Zadru i Osijeku “, kazala je dr. sc. Nihada Delibegović Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli.

 

Raspored predavanja i druge pojedinosti možete pronaći na web stranici Filozofskog fakulteta (www.ff.untz.ba).

 

U srijedu, 25. oktobra dr. sc. Marina Nekić, docentica s Sveučilišta u Zadru održat će prvo predavanje pod nazivom „Psihosocijalni aspekti tranzicije u roditeljstvo“.


Komentari
Na vrh