Eventi

Srijeda na Filozofskom fakultetu – Predavanje o temi “Nenasilna komunikacija kao alat i stil života”

Obavještavamo vas da će u srijedu, 23. 11. 2022. godine u 17.000 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli Selma Teparić i Marica Lazić održati predavanje o temi “Nenasilna komunikacija kao alat i stil života”. Time će biti nastavljen šesti ciklus otvorenih predavanja pod nazivom “Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

 

 

Prisutni će na predavanju imati priliku upoznati Model nenasilne komunikacije sa kojim se najlakše povezujemo kao sa  komunikacijskim alatom, ali također i čuti na koje načine ovaj model može biti i sredstvo socijalne promjene, mirotvornog djelovanja, ali i terapijski alat. Za neke od nas, Model može postati i stil života koji doprinosi boljem povezivanju sa sobom i drugima, olakšava rješavanje konfliktnih situacija, te doprinosi da živimo život vrijedan življenja.  

 

 

U okviru „Srijede na Filozofskom fakultetu“ tokom akademske 2022/23. godine domaći i gostujući profesori održat će sedam predavanja, kojima Fakultet ima za cilj popularizirati nauku, izgraditi se kao prepoznatljiv prostor za razmjenu mišljenja o javno značajnim temama i potvrditi se kao prosvjetna ustanova u službi zajednice.

 

 

Više informacija o programu šestog ciklusa javnih predavanja „Srijeda na Filozofskom fakultetu“ moguće je naći na web stranici Fakulteta www.ff.untz.ba.

Na vrh