Kult(ura)

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla – Premijera interaktivne predstave za djecu „Priča o zločestim miševima“

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla u okviru progama „1.Dana kreativne samospoznaje“ organizuje premijerno izvođenje interaktivne predstave za djecu „Priča o zločestim miševima“ namijenjene za uzrast iznad 5 godina.

Predstava je nastala u okviru predmeta „Primijenjeno pozorište i drama“ na kojem su učenici smjera „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije“ zajedno sa profesorima istraživali metode i vještine interaktivnog vođenja edukativno-umjetničkih procesa za djecu. Sadržaj predstave ukazuje na snagu prijateljstva, ljubavi i mogućnosti da oprostimo onima koji se iskreno pokaju za loše postupke. Kroz aktivne interakcije sa najmlađom publikom, dijelovi predstave biće kreirani na osnovu prijedloga i glasova djece u publici. Drago djeco i roditelji, dobrodošli da, snagom argumenata, otkrijemo ko je odgovoran za uništenu „Kuću od lutaka“  i što je još važnije, da saznamo šta je sve potrebno da ponovo izgradimo sve što je pokvareno.

Partner u produkciji predstave je Pozorište mladih Tuzle.

U predstavi igraju učenici prvog razreda: Tatjana Aćimović, Daina Anić, Reina Anić, Adi Atlić, Alema Avdibašić, Asja Bratovčić, Nedžma Hasanhodžić, Lejla Lamija Mešanović, Sara Miščević, Iris Stuhli, Ermin Suljkić, Karla Šimić i Emma Vantić. Režiju za predstavu potpisuje profesorica Amila Beširović, master dramski i audiovizuelni umjetnik u polju primijenjenog pozorišta.

Premijera predstave realizuje se u ponedjeljak, 20.6.2022. godine u 17.00h na sceni Pozorišta mladih Tuzle. Informacije i rezervacije karata moguće je izvršiti na: 061 36 56 00 (poziv, sms, viber, sms, whatsAPP).

U toku je upis učenika/ca u drugom junskom roku u prvi razred školske 2022/23. godine u Srednju „Savremeno – umjetničku školu“ Tuzla za zanimanja „Omladinski lider“ i „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije.“


Komentari
Na vrh