Kult(ura)

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla – DANAS repriza interaktivne predstave za djecu „Priča o zločestim miševima“

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla u saradnji s Pozorištem mladih Tuzle organizuje reprizno izvođenje interaktivne predstave za djecu „Priča o zločestim miševima“ namijenjene za uzrast iznad 5 godina.

Predstava je nastala u okviru predmeta „Primijenjeno pozorište i drama“ na kojem su učenici smjera „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije“ zajedno sa profesorima istraživali metode i vještine interaktivnog vođenja edukativno-umjetničkih procesa za djecu. Sadržaj predstave ukazuje na snagu prijateljstva, ljubavi i mogućnosti da oprostimo onima koji se iskreno pokaju za loše postupke. Kroz aktivne interakcije sa najmlađom publikom, dijelovi predstave biće kreirani na osnovu prijedloga i glasova djece u publici. Drago djeco i roditelji, dobrodošli da, snagom argumenata, otkrijemo ko je odgovoran za uništenu „Kuću od lutaka“  i što je još važnije, da saznamo šta je sve potrebno da ponovo izgradimo sve što je pokvareno.

U predstavi igraju učenici prvog razreda: Tatjana Aćimović, Daina Anić, Reina Anić, Adi Atlić, Alema Avdibašić, Asja Bratovčić, Nedžma Hasanhodžić, Lejla Lamija Mešanović, Sara Miščević, Iris Stuhli, Ermin Suljkić, Karla Šimić i Emma Vantić. Režiju za predstavu potpisuje profesorica Amila Beširović, master dramski i audiovizuelni umjetnik u polju primijenjenog pozorišta.

Reprize predstave realizuju se u srijedu, 5.10.2022. godine s početkom u 12.00h za uposlenike Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla kao poklon u povodu Dana učitelja i u 19.00h za građanstvo Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Informacije i rezervacije karata moguće je izvršiti na: 061 36 56 00 (poziv, sms, viber, sms, whatsAPP).

Dobro nam došli.

Komentari
Na vrh