BiH

SREBRENICA MUP Rs zataškava pravi slučaj: Suljagić u svojstvu osumnjičenog

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić biće saslušan u Policijskoj upravi Zvornik u srijedu, 19. juna, u svojstvu osumnjičenog, rečeno je danas Srni u ovoj upravi.

Suljagić će biti saslušan u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, jer je “osumnjičen da je 31. maja počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti kada je telefonom upućivao prijetnje pomoćniku načelnika Policijske uprave Zvornik Adisu Cibraliću”.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u predmetnom slučaju postupaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koje je formiralo predmet protiv Suljagića zbog ugrožavanja bezbjednosti policijskog službenika.

Predmet je formiran u ponedjeljak, 10. juna, po obavještenju Policijske uprave Zvornik.

Suljagić je juče bio u Policijskoj upravi Zvornik, ali nije saslušan bez prisustva advokata.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je u predmetu protiv lica čiji su inicijali E.S. u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti počinjenog na štetu policijskog službenika naložilo prikupljanje dokaza za donošenje tužilačke odluke, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Cibralić je 31. maja telefonom kontaktirao i ispitivao službenika MCS o Suljagićevoj sigurnosti o čemu je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela sačinila službenu zabilješku i proslijedila je OSA-i, SIPA-i i MUP-u Rs. Međutim, očigledno je da MUP Rs pokušava zataškati taj slučaj lažnim prijavljivanjem Suljagića.

Na vrh