Aktuelno

Srbin osumnjičen za likvidaciju Crnogorca na Pagu doveden u sud u Zadru, prijeti mu do 50 godina zatvora

Priveden je i doveden na sud Duško Tanasković (28) osumnjičeni za teško ubistvo Crnogoraca Gorana Vlaovića (38), pripadnika škaljarskog klana na Pagu u četvrtak u ranim jutarnjim satima. Tanaskoviću prijeti od 10 do čak 50 godina zatvora.

Duška Tanaskovića, državljanina (28) Srbije je policija u petak prijepodne dovela na sud u Zadru. Tereti ga se za teško ubistvo Crnogorca Goran Vlaović (38) na Zrću.

Policija ga sumnjiči da je u četvrtak oko šest sati ujutro ispred noćnog kluba u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, obučen u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja, prenosi 24sata.hr.

Crnogorac je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu prema bolnici.

Podsjetimo, u likvidaciji je ubijen pripadnik škaljarskog klana Goran Vlaović. Na Pagu je bio s djevojkom, bivšom srpskom misicom, Draganom Banić.

 

– Došli smo na odmor na Pag. Ne znam šta se točno dogodilo. Nisam vidjela taj trenutak, ali sam bila s njim u hitnoj. Užasno mi je – rekla je za Kurir Dragana, koja je s ubijenim Goranom bila u vezi dvije i po godine.

Za ubistvo Vlaovića osumnjičen je Duško Tanasković (28). Kriminalist Dobrivoje Radovanović je za Telegraf analizirao snimke ubistva koje su procurile u javnost.

– Mišljenja sam da je ubistvo izveo plaćeni ubojica. Jedino se oni vraćaju da provjere je li meta mrtva. To se na ovoj snimci i jasno vidi. Muškarac bježi tek onog trenutka kad je siguran da je posao dobro obavljen – objašnjava Radovanović i napominje da će ubica jedino biti plaćen ako je meta mrtva.

 


Komentari
Na vrh