Tuzlanski kanton

Sportski invalidni savezi TK kod ministra Blagojevića

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević primio je danas predstavnike sportskih invalidnih saveza sa područja TK sa kojima je razgovarao o unaprjeđenju saradnje.

Predstavnici sportskih saveza invalidnih osoba u disciplinama poput sjedeće odbojke, košarke i streljaštva ovom su prilikom iznijeli probleme sa kojim se susreću kada je u pitanju finansiranje sporta i funkcioniranje saveza.

Prema riječima ministra Blagojevića, neophodno je uvesti više reda kada je u pitanju apliciranje saveza na programe i javne pozive resornog ministarstva. Dogovoreno je da će ubuduće biti vrednovani sportski uspjesi i postignuća minimalno sa državnih takmičenja, odnosno da će biti bodovane samo medalje koje su rezultati na državnim i višim takmičenjima.

 

Resorno ministarstvo, zaključeno je na današnjem sastanku, će nastojati da ubuduće bude servis savezima kada je u pitanju priprema dokumentacije pri apliciranju na programe. Kontinuiranim usaglašavanjem, naglasio je ministar Blagojević, izbjećemo predaju nepotpunih dokumenata i omogućiti savezima da dobiju finansijsku pomoć Ministarstva.

Savezi bi trebali „uozbiljiti“ finansijska pravdanja, kazao je ministar Blagojević te naglasio, da će Ministarstvo sa svoje strane nastojati riješiti problem nabavke skupe sportske opreme kroz kapitalne investicije.

Samo uz dobru saradnju, naglašeno je ovom prilikom, moguće je postići ono što je u ovom slučaju cilj: što bolja socijalizacija i kvalitetniji život ratnih vojnih invalida kroz sport.

 

Na vrh