Sport pobjeđuje sve predrasude – Inkluzivni nogometni turnir – Evropska sedmica nogometa

06.10.2021. 


Povodom obilježavanja Dječije nedjelje u TK  i Evropske sedmice nogometa,  u  Tuzli je na  pomoćnom terenu stadiona Tušanj održana  manifestacija “Festival sporta” na kojoj su učestvovala djeca osnovnoškolskog uzrasta koji treniraju atletiku   i nogomet, kao i članovi udruženja  koja rade sa osobama sa poteškoćama u razvoju, ali i ekipa migranata iz  udruženja “PUŽ”.

Uz atletki program  održan  je  i inkluzivni nogometni turnir – 7A po programu Specijalne olimpijade, koji je podržan od Nogometnom Saveza BiH kroz promociju Evropske sedmice nogometa  i Grassroots programa. Medalje i pehare za prvo mjesto dobila je zajednička  ekpa Atletskog kluba Sloboda Tehnograd i PUŽ, drugi su bili PUŽ- FK Sloboda, a treća ekipa Udruženja Hrabro srce.  Priznanja najboljim ekipama uručila je  predstavnica Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, gospodja Suada Selimović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!