Zabava

Spektakl za malu raju, Latif & Mravko Travko u subotu stižu u tuzlanski BKC

Latif & Mravko Travko nakon koncerata u Goraždu, Zenici i Tešnju u subotu, 23. decembra, stižu u Tuzlu, a nastupit će u Bosanskom kulturnom centru.

 

U sklopu decembarske turneje oni će održati šest koncerata, a izvodit će pjesmice “Mravko Travko”, “Vjeverica”, “Hvala mama” i ostale poznate melodije uz koje već nekoliko generacija djece odrasta.

 

– Svaka naša turneja i svaki naš koncert je posebna priča. Do sada smo tradicionalno održavali prednovogodišnji koncert u Sarajevu. Sada smo se odlučili to promijeniti, i, u ovom mjesecu, pred Novu godinu, obići djecu u drugim gradovima. Osim toga, ova turneja obilježena je raznim novostima koje naša Družina čarobne travke radi, te ćemo turneju iskoristiti i za svojevrsnu promociju naše nove slikovnice “Hvala mama”, koju smo objavili prije nekoliko dana. Autorica slikovnice je Mersiha Moćević, koja je i autorica lika Mravko Travko, dok je autor ilustracija Emir Isović. Uz slikovnicu, kao dodatak, dolazi nova bojanka koja sadrži i različite igre za djecu. Sponzor turneje je voda “Lejla” – kaže Latif Moćević.

 

Početkom naredne godine planirano je objavljivanje novog YouTube serijala, odnosno treće sezone serijala “Mravko Travko”.

 

– Oni koji su nas pratili znaju da svaka nova epizoda donosi i novu pjesmu, tako da očekujte uskoro nova iznenađenja. Svi zajedno ćemo se družiti i u novom “Mravko Travko – restoranu za velike i male” koji smo ovaj vikend svečano otvorili u Sarajevo Toweru – govori Moćević.

Na vrh