Politika

Socijademokrati BiH: Insistiramo na što hitnijem usvajanju Budžeta FBiH

Enormna poskupljenja osnovnih životnih namirnica u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i poskupljenje nafte i naftnih derivata, baca na koljena poljoprivredne proizvođače, ali i građane Bosne i Hercegovine.

 

Sve institucije u Bosni i Hercegovini moraju načiniti ključni iskorak prema poticaju za poljoprivredu, smatraju zastupnici Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) u Predstavničkom Domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prepoznavši potrebe naših poljoprivrednih proizvođača naš Klub u PD P FBiH, na 30. redovnoj sjednici, predložio je inicijativu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za izdvajanje interventnih sredstava za proljetnu sjetvu.

 

Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo PD P FBiH, zatražio je sazivanje hitne tematske sjednice Predstavničkog doma, kako bi razmotrili vanredne okolnosti u kojima se nalaze naši poljoprivredni proizvođači, kako bi se donijele hitne inicijative i zaključci u korist poljoprivrednih proizvođača.

S obzirom da se Budžet Federacije Bosne i Hercegovine planira usvojiti tek krajem mjeseca, programi za poticaje mogu biti usvojeni tek nakon usvajanja budžeta, što je poprilično kasno za pomoć kada je proljetna sjetva u pitanju.

 

 

Klub zastupnika SDBiH u PD P FBiH

Na vrh