BiH

Snaga je u građanima, zato Milanović ponovo kritikuje proteste pred OHR-om

Sve je evdientnije da se snaga, ona istinska nalazi u volji naroda, a nikako u samoj politici. Tome svjedoče protesti pred OHR-om, ali i činjenica s kakvom žestinom protivnici BiH govore o tim protestima, na kojima je izražena volja građana BiH.

“I onda ti 5.000 galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Hajde neka dvije tisuće Srba ili Hrvata iz Mostara dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže”,kazao je je Zoran Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se zapravo  osvrnuo na izjavu premijera RH Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti.

“A što sam ja radio posljednjih godinu dana”, upitao je Milanović.

Te nastavio…

“Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Ja sam morao istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu”, kazao je hrvatski predsjednik.

Komentari
Na vrh