BiH

Smrt koja još uvijek nije rasvijetljena – Pretresi u Banja Luci zbog slučaja ‘David Dragičević’

Na više lokacija u Banjaluci u toku su pretresi objekata u okviru istrage u slučaju “David Dragičević”, a policija pretresa imovinu porodice Đorđa Rađena.

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH, uz asistenciju MUP-a RS, na više lokacija u Banjaluci, provode radnje pretresa objekata i pokretnih stvari, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Podsjećamo, nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića u martu 2018. godine u džepovima njegovih hlača pronađeni su određeni predmeti, za koje je Rađen tvrdio da su iz njegove kuće. PU Banjaluka Dragičevića je dovodila u vezu sa tom krađom, što zvanično nikada nije dokazano. Uviđaj u kući nije urađen na vrijeme, već naknadno kada je “mjesto zločina” bilo izmijenjeno.

Kritične noći nadzorne kamere su snimile kako jedna osoba ulazi u dvorište Rađenove kuće u 2:25 sati. Nekoliko minuta kasnije u kuću ulaze Rađen i njegov brat. Više od pola sata nije zabilježeno kretanje, da bi se u 3:42 na snimku vidjela jedna osoba kako izlazi iz dvorišta, prenosi Srpskainfo.

U policiji su navodili da je riječ o Davidu Dragičeviću, što se na snimcima ne može jasno vidjeti.

Na vrh