Aktuelno

Služba za zapošljavanje TK odgađa redovna javljanja nezaposlenih

Zbog novonastale i sve teže epidemiološke situacije Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona donijela je odluku o izmjenama korištenja usluga i ostvarivanje prava. Naime, u skladu s Naredbom Ministarstva zdravstva TK Služba odgađa redovna javljanja nezaposlenim osobama do 31. marta, osim osobama koje su korisnici prava na novčanu naknadu.

– Poslodavci i nezaposlene osobe koji se sufinansiraju po programima zapošljavanja i samozapošljavanja u 2020. godini svu dokumentaciju i pravdanja potrebno je da dostavljaju putem pošte. Korisnici (poslodavci i nezaposleni) koji koriste sredstva sufinansiranja po ranijim programima zapošljavanja i samozapošljavanja svu dokumentaciju i pravdanja mogu dostaviti putem e-maila – navode u Zavodu za zapošljavanje.

Cilj uvođenja ove izmjene u radu jeste prevencija nastanka i širenja infekcije izazvane koronavirusom.

Također, za sutra je u Tuzli najavljena konferencija za javnost Kantonalne privredne komore Tuzla na kojoj će se javnosti obratiti poslodavci s područja Tuzlanskog kantona kako bi predstavili rezultate upitnika o posljedicama koronavirusa na poslovanje privrednih subjekata. Kantonalna privredna komora Tuzla od početka novonastale epidemiološke situacije prati utjecaj koronavirusa na poslovanje domaćih privrednika. Upitnik koji će sutra biti predstavljen pokazat će posljedice koronavirusa na poslovanje firmi, jer mnoge od njih posluju sa zemljama koje su zahvaćene ovom epidemijom. Također, ovaj Upitnik uključuje i pitanja koja se tiču procjene financijske štete i utjecaja izostanka radnika.

Na vrh