U klubu smatraju da nakon 13 odigranih kola Slobodu niko na zelenom terenu nije nadigrao, “a da je Jahić izvukao ono najbolje iz trenutnog rostera koji posjeduje”.

– U prvoj trećini sezone bilo je uspona i padova, kojih će razumijemo biti i u nastavku sezone, međutim svjesni smo da rezultat ne može doći preko noći. Imenovanjem Jahića na mjesto šefa stručnog štaba jasno smo stvorili cilj, a to je afirmacija mladih igrača, koji će uz par iskusnijih u narednim godinama koje slijede, biti okosnica našeg tima. Želimo pružiti priliku mlađim igračima iz našeg omladinskog pogona koji je jedan od najboljih u BiH, što i rezultati pokazuju – saopćeno je iz Slobode.

– Nakon posljednje odigrane utakmice, u kojoj je naš tim poražen od Širokog Brijega sa visokih 3:0 na Gradskom stadionu u Banovićima, pojedini simpatizeri i navijači tražili su smjenu Jahića. Smatramo da je to u ovom trenutku nedopustivo i pružamo punu podršku šefu stručnog štaba koji će tu funkciju obavljati i u narednim utakmicama – dodaju Tuzlaci.

Sloboda je deseta na tabeli sa 12 bodova.

– Smatramo da je to moglo biti znatno i više da smo imali malo sportske sreće u pojedinim utakmicama. Vjerujemo da i činjenica da svaku utakmicu igramo u gostima, zbog radova na stadionu Tušanj, doprinijela je ovakvoj situaciji i da bi osvojili više bodova na domaćem terenu.Zahvaljujemo se i našim vjernim navijačima, koji su svaku utakmicu naš dvanaesti igrač i dodatan vjetar u leđa, ali i skrećemo pažnju da podrže trenera koji je većinu svoje igračke karijere proveo na Tušnju u crveno-crnom dresu. Na prethodnoj odigranoj utakmici mogle su se čuti razne psovke i gnusne uvrede pojedinaca prema njemu i smatramo da to svakako svojim angažmanon u klubu nije zaslužio.

– Još jednom vas pozivamo da svi zajedno podržimo naš klub, igrače i stručni štab i da timu pružimo maksimalnu podršku u utakmicama koje slijede – poručili su iz kluba.