Sport

Sloboda protiv Zrinjskog bez Bekića, Maksimovića i Ivetića

Na Tušnju ništa novo, nema para, ali ima inata. Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode, Mile Lazarević, rekao je da je situacija s dugovanjima ista, ali da igrači sami sebe motiviraju.

Uoči duela sa Zrinjskim, timom koji je primio svega tri gola i bit će opasan za odbranu Slobode, koja je dosta „propusna“, Lazarević je, ipak, iskazao optimizam:

– Nakon poraza od Mladosti, gdje smo zaslužili bod, očekujemo Zrinjski čiji je najopasniji igrač Miljan Govedarica, nekadašnji igrač Slobode, u kojoj nije dobio pravu priliku.

Trener Slobode, Mile Lazarević, rekao je pred utakmicu sa Zrinjskim da ih očekuje izuzetan rival predvođen sjajnim Miljanom Govedaricom.

– Govedarica igra u životnoj formi. Najvažniji je igrač Zrinjskog. Moji igrači su dovoljno motivirani da pruže maksimum i nadam se da ćemo, uz podršku publike, ostati neporaženi – rekao je Lazarević.

U ekipi ponovo neće biti Amera Bekića, koji nije dovoljno oporavljen, ali ni Perice Ivetića za koga je Lazarević rekao da je na posljednje dvije – tri utakmice podbacio, te da je to jedini razlog što neće biti u startnoj postavi.

Zbog povrede će izostati i Saša Maksimović, dok Smajić, kako je rekao, trenira “po posebnom režimu”.

Uime igrača govorio je veteran Samir Bekrić, igrač koji je primjer borbenosti, i nositelj je igre tuzlanskog tima.

– Zrinjski je ozbiljna i kvalitetna ekipa. Znam s čime raspolažu, ali volim igrati ovakve utakmice. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti povoljan rezultat – zaključio je Bekrić.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se na Tušnju, u srijedu od 16 sati.

Na vrh