Sport

Sloboda odustala od Antalije, u srijedu ponovo u Međugorje

Umjesto u Antaliju, gdje su trebali otputovati jučer, nogometaši tuzlanske Slobode nastavit će se pripremati u Tuzli, a iduće srijede otputovat će po drugi put u Međugorje. Ovoga puta na sedam dana, saznaje Fena.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić tokom pripremne utakmice Sloboda – Budućnost, rekao je da još nije sigurno hoće li otputovati u Tursku ili neće.

-Plašim se da bi za igrače sve bilo prenaporno. Tamo će se pripremati u dobrim uvjetima, ovdje će igrati na teškim terenima. Vratili bismo se dva dana pred „generalku“ i to bi bilo zamorno. Druga opcija je ponovo Međugorje. Vidjet ćemo tokom dana šta će uprava odlučiti – rekao je Nalić za Fenu, obećavši da će nam vrlo brzo saopćiti konačan plan.

Sinoć je Nalić ispunio obećanje i javio je novi program završnih priprema.

– U subotu i nedjelju imamo dupli trening. Slobodan dan je u ponedjeljak. U utorak igramo protiv Slavena iz Živinica (14 sati), u srijedu ujutro imamo trening, a zatim odlazimo u Međugorje gdje ostajemo do slijedeće srijede – izjavio je trener tuzlanskog premijerligaša.

Nakon povratka u Tuzlu, 13. februara, igračima je najavio slobodan dan.

– U petak, 15. februara imamo trening, a u subotu je „generalka“ protiv Tuzla Cityja – zaključio je Nalić.

Potom slijedi sedmica priprema za nastavak prvenstva i gostovanje u Zenici protiv Čelika, 23. februara.

Sloboda je ušla u godinu u kojoj obilježava 100. godišnjicu osnivanja i djelovanja. Do prije dvije godine najavljivalo se da će Sloboda za jubilej „napasti“ titulu prvaka i Evropu. Za sada se o tome u klubu, a ni u Tuzli ne priča mnogo.

Na vrh