Sport

Sloboda najavila tužbe protiv Krpića, Karića i Zeca

Uprava tuzlanske Slobode najavila je podnošenje sudskih tužbi protiv bivših igrača Sulejmana Krpića, Asima Zeca i Mahira Karića za kršenja ugovornih obaveza i samovoljnog napuštanja kluba, saznaje Fena.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je da je Krpić trebao ostati u klubu do kraja 2019. godine sukladno ugovoru koji je tuzlanski klub potpisao sa švedskim AIK-om prilikom vraćanja Krpića iz Švedske.

U međuvremenu, Krpić je krajem prošle godine napustio Slobodu i otišao u Iran bez ikakvog obeštećenja.

Asim Zec je potpisao sporazum o nastavku karijere u Slobodi, ali je prije početka drugog dijela prvenstva samovoljno napustio ekipu i otišao u Željezničar.

Što se Mahira Karića tiče, on je klub napustio prije godinu i po dana nakon odlaska predsjednika Azmira Husića iz Slobode. Samovoljno je odbio igrati kup utakmicu s Podrinjem iz Janje i nije se više vraćao na Tušanj iako je bio ugovorom vezan za “crveno-crne”.

Sloboda je već podnijela dvije tužbe protiv bivših igrača Ivana Kostića i Ivana Fatića, iz sličnih razloga. Ova dva igrača podnijeli su zahtjev za izmirenje obaveza u visini oko 100.000 KM, iako su, kako navode u Slobodi, prekršili ugovorne obaveze.

– Mi smo polovinu novaca za Kostića i Fatića deponovali u NS BiH, ali ne i drugi dio dok ne vidimo šta će odlučiti sud. Međutim, oni su se u međuvremenu žalili FIFA-i i sada nam nad glavom visi nalog Svjetske nogometne asocijacije – izjavio je Mujkanović.

Iako su sudsku tužbu protiv Kostića i Fatića podnijeli prije skoro pola godine, još nije zakazano prvo ročište, rečeno je Feni.

Na vrh