Sport

Sloboda i Dinamo u revijalnoj utakmici igrali bez pobjednika

Nogometaši tuzlanske Slobode i zagrebačkog Dinama igrali su večeras na Tušnju 1:1 (1:1), u revijalnoj utakmici kojom je obilježena 100. godišnjica RSD Sloboda.

Domaći su poveli golom Smajića sa 11 metara u 27. minuti, nakon što je Dilaver pred svojim golom igrao rukom.

Nakon što je savladao golmana Dinama, Danijela Zagorca, Smajić je u 36. minuti matirao i svog golmana Nikolu Lakića. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane, Smajić je loptu nespretno zahvatio glavom i poslao u svoju mrežu.

To je bio i konačan rezultat utakimice koja je na Tušanj privukla oko 4.000 ljubitelja nogometa.

Prije početka utakmice delegacija Dinama odala je na mezarju počast svom nekadašnjem igraču, Ismetu Hadžiću, koji je karijeru počeo u Slobodi.

Također, delegacije dva kluba položile su cvijeće i odali počast tragično poginulim mladima Tuzle na Kapiji.

Za ovu priliku izrađen je dres Slobode na koji su upisana imena 573 bivša i sadašnja igrača, trenera, predsjednika klubova i drugih legendi Slobode. Mnogi od njih večeras su u svečanom mimohodu pozdravljeni od publike.

Početni udarac na utakmici izveo je dr. Anto Raos, počasni predsjednik RSD Sloboda, kome je ovom prilikom uručen specijalni poklon – uramljeni jubilarni dres Slobode.

Isti poklon uručen je i predsjedniku Dinama Mirku Barišiću, a prigodne poklone primili su i trener Dinama Nenad Bjelica, kao i bivši generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković.

Na vrh