Sport

Sloboda i Borac na Tušnju podijelili bodove

Nogometaši Slobode i banjalučkog Borca podijelili su bodove na Tušnju u susretu 21. kola prvenstva BiH odigravši 1:1 (0:0).

Sloboda je povela golom Anela Husića u 72. minuti i činilo se da će osvojiti zlata vrijedne bodove.

Domaći su izveli korner, a Husić je u skoku bio najviši i glavom je poslao loptu iza leđa vrlo dobrog čuvara mreže gostiju Marka Savatovića.

I kada se činilo da će bodovi ostati na Tušnju, razigrao se Borac, a Petar Kunić je sjanim pogotkom sa 16 metara zatresao mrežu Azira Muminovića i osigurao svom timu vrijedan bod.

Utakmica je inače odigrana po hladnom vremenu i blatnjavom terenu, pa igračima obje ekipe treba odati priznanje za borbenost i požrtvovanje.

Banjalučani su se dobro držali i bili su agilniji u prvih 30 minuta. Sloboda je tada pojačala napade, a u finišu poluvremena dva puta je u šansi za gol bio Borislav Terzić.

U nastavku su domaći sve bacili u napadi i stezali su obruč pred vratima Banjalučana. U 54. minuti Amer Osmanagić dobro je šutirao glavom, ali je Vladan Danilović izbacio loptu skoro sa same gol-crte.

U 66. minuti šut Kunića zamalo je iznenadio golmana Azira Muminovića.

Golu Husića prethodio je u 71. minuti sjajan udarac sa oko 30 metara Miloša Mijića, ali se istakao intrevencijom golman gostiju.

U 87. minuti Husić je imao priliku da donese pobjedu svom timu, ali je ponovo izvrsno reagovao golman Borca.

Podjela plijena odgovara Borcu, ali ne i Slobodi koja se bori za opstanak i u ovoj utakmici očekivala je tri boda.

Na vrh