Sloboda dočekuje Gračanicu u 24. kolu rukometne PL BiH

16.04.2021. 


Rukometaši Slobode i Gračanice u nedjelju će igrati kantonalni derbi u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Utakmica će se igrati u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike, s početkom u 16 sati i 30 minuta, saopćeno je iz RK Sloboda.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, te igrači Slobode Dražen Stojanović i Damir Halilković.

Trener Slobode Davor Kadić naglasio je da je ovaj meč “derbi u pravom smislu te riječi, te da će se pobjednik svakako približiti mjestu na tabeli koje vodi u neko od europskih takmičenja naredne sezone.

– Mislim da se ekipe dovoljno dobro poznaju i da smo svi svjesni važnosti ove utakmice. U ekipi vlada prava sportska atmosfera. Imamo određenih problema s povredama igrača, ali bez obzira u kojem sastavu istrčimo na parket uradit ćemo sve da bodovi ostanu u Tuzli, a sve kako bi se približili našem zacrtanom cilju – rekao je Kadić.

Golman Slobode Dražen Stojanović ističe da bi ovaj meč mogao odlučiti putnika u Evropu.

– Utakmica s Gračanicom je možda i utakmica sezone. Gračanica je veoma dobar protivnik koji ima odličnu i dobro posloženu ekipu s velikom disciplinom u odbrani i napadu. Mi ovu utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju, izaći ćemo na teren i boriti se za svaku loptu. Sve u svemu, bit će to prava muška utakmica – kazao je Stojanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!