Aktuelno

Slijedeće godine – projekat ”We are Europe, We are the World” – Najveće kolo na svijetu na Panonici

Naredna godina treba biti godina turizma u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, kazao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Mirsad Gluhić danas tokom predstavljanja Projekta ”We are Europe, We are the World” koji će u narednoj godini promovirati turistički potencijali Tuzle i tog kantona.

– Ministarstvo turizma, trgovine i saobraćaja TK-a, Turistička zajednica TK-a, kao i kantonalna Vlada, koja je orijentirana za razvoj i unapređenje turizma, te Grad Tuzla učestvovat će u organizaciji projekta kojim ćemo prezentirati turističke potencijale TK-a. Važno je da će oko stotinu turističkih agencija iz BiH i regiona, kojima ćemo dati dobar promo materijal, obići Tuzlu i nekoliko općina – rekao je Gluhić.

Po riječima voditelja Projekta Omera Isovića Tuzla će ponovo biti u centru pažnje.

– Ugostit ćemo gradonačelnike gradova iz BiH i zemalja okruženja, a za ovaj dio je zadužen Grad Tuzla. Dovest ćemo i kulturno-umjetnička društva čijih će 15.000 folklorista napraviti najveće kolo na Panonskom jezeru, gdje će biti održan cijeli program – naveo je Isović, te dodao da su već neki ambasadori iskazali interes za tu turističku manifestaciju.

Očekuje se posjeta, kako je istaknuto tokom predstavljanja projekta, između 30.000 i 50.000 posjetilaca, tokom trodnevnih aktivnosti.

Isović je za iduću godinu najavio i povratak tuzlanskog sajma, te organizaciju nekoliko festivala, saopćili su organizatori prezentacije.

Na vrh