Tuzla

„Slavuj“ na „Malom šlageru“

Članovi Gradskog dječijeh hora „Slavuj“ Tuzla nastupit će kao solisti na jednom od najpopularnijih dječijih festivala regiona „Malom šlageru“.

Nakon više od decenije pauze, Muzička produkcija BHTR-a ponovno je pokrenula projekat „Mali šlager“. Na javni poziv za odabir kompozicija, na koji je pristiglo više od 50 pjesama, prijavio se i profesor Zlatan Mujkić, korepetitor i jedan od osnivača Gradskog dječijeg hora „Slavuj“, sa svoje dvije kompozicije. Pjesme su zadovoljile kriterije komisije i našle se, među 14 odabranih, na listi ovogodišnjeg festivala „Mali šlager“.

„Slavuj“ se može pohvaliti i činjenicom da njegova tri člana, Amna Osmanović, Nejra Hamustafić i Zak Rakonjac su položili audiciju za izbor soliste. Među mnoštvom prijavljenih kandidata uzrasta od 6-12 godina sa teritorija cijele BiH, Amna, Nejra i Zak će na ovogodišnjem festivalu predstaviti kako svoj hor, tako i grad Tuzlu.

„Sretna sam i ponosna na uspjeh naših mladih pjevača, a naravno i na našeg profesora Zlatana koji sve ove godine komponuje i piše pjesme za naš hor. Ovo je još samo jedna potvrda kvaliteta rada Gradskog dječijeg hora „Slavuj“. S nestrpljenjem iščekujemo „Mali šlager“ da na najbolji način koji znamo, a to je pjesmom, predstavimo naš grad“, izjavila je Renata Bagarić, dirigent hora.

Detalji oko tačnog datuma održavanja dječijeg festivala „Mali šlager“ bit će naknadno objavljeni.

Na vrh