Sport

Skupština Slobode tek u januaru?

Još nije poznat termin održavanja sjednice Skupštine tuzlanske Slobode iako je još 14. decembra predsjednik Senad Mujkanović podnio ostavku uime kompletnog Upravnog odbora.

Najavljeno je da bi  sjednica najvišeg zakonodavnog tijela ovog nogometnog kluba  trebala biti održana do kraja decembra. Međutim, mali su izgledi da se to dogodi iz prostog razloga što se poziv zastupnicima sa dnevnim redom i pripremljenim kadrovskim rješenjima treba dostaviti najkasnije sedam dana prije održavanja sjednice. Zbog dolazećih praznika upitno je da li bi se uopće mogao osigurati kvorum za održavanje sjednice.

– Sjednica Skupštine još nije zakazana, a kada će biti i s kakvim dnevnim redom, o tome moraju odlučiti čelni ljudi kluba – izjavio je za Fenu Zdeno Jurić, generali sekretar Slobode.

Odluka je na predsjedniku Skupštine Kemalu Kureviću i predsjedniku u tzv. tehničkom mandatu Senadu Mujkanoviću.

S obzirom na to da bi Skupština trebala primarno odlučiti o prihvatanju Mujkanovićeve i ostavke cijelog UO, zastupnicima treba ponuditi ime novog mandatara za sastav Upravnog odbora, a tih rješenja za sada nema.

U javnosti se spekulira imenom federalnog poslanika Slađana Ilića, koji bi na čelu UO Slobode trebao naslijediti Mujkanovića.

Međutim, u javnosti se čuju mišljenja da bi imenovanjem Ilić bio u sukobu interesa, jer je kao federalni i kantonalni zastupnik u poziciji da odlučuje o materijalnoj pomoći klubu iz budžetskih sredstava.

Zanimljivo je da Ilić već nekoliko godina obnaša dužnost predsjednika UO Ženskog odbojkaškog kluba Sloboda i niko u tome ne vidi sukob interesa.

Pripreme nogometaša Slobode za drugi dio prvenstva najavljene su za 7. januar, a do tada bi se trebalo riješiti pitanje izbora novog predsjednika, sportskog direktora, ali i pojačanja koja je zatražio trener Slavko Petrović.

Na vrh