Tuzlanski kanton

Skopljak i Mešalić složni – Nemamo namjeru igrati se politike niti “razvaljivati” aktuelnu skupštinsku većinu

“Možemo razgovarati, ali i moj i stav SDA u Tuzlanskom kantonu je jasan: imamo stabilnu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona i nemamo namjeru igrati se politike, a posebno ne “razvaljivati” tu većinu kako bi to neko želio.

Osim prekjučer, iz SDP-a Tuzlanskog kantona više nas nisu kontaktirali i sve što čujem o njihovom navodnom pokušaju ulaska u vlast sa SDA je ono što pišu mediji.

SDA je ozbiljna stranka i ja sam, vezano za svu ovu priču koja se širi iz SDP-a kontaktirao i Centralu stranke u Sarajevu, odakle sam dobio podršku za svoje javno iznešene stavove”, kazao je danas za Politicki.ba Fahrudin Skopljak predsjednik  KO SDA Tuzlanskog kantona.

Iz SDA poručuju da je pomalo smiješan zahtjev SDP-a kojim pokušavaju dirigirati u kojim kantonima bi oni išli  u vlast,  odnosno određivati da tamo gdje je SDA formirala većinu budu dio te većine, a tamo gdje postoji SDP većina, da se ništa ne mijenja.

“Vidim da se SDP “tiska” u vlast u Tuzlanskom kantonu. Ne znam jesu li dobili zeleno svjetlo od HDZ-a, a ako jesu, onda bi se morali odlučiti da matematiku koju žele primjeniti u Tuzlanskom kantonu primjene na svim nivoima vlasti.

Mi znamo da se članice Osmorke između sebe bore za što veći komad vlasti, ali i oni moraju znati da niko nije naivan da povjeruje u njihove spinove koji služe njihovom međusobnom trvenju oko pozicija u vlasti.

Ako zaista žele  u vlast kako to govore u medijima, hajde  da onda krenemo od većine u Sarajevskom kantonu, u Zeničko-dobojskom, u Unsko-sanskom…

Aktuelna skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu je apsolutno stabilna i to ovi iz SDP-a TK odlično znaju”, kazao je za Politicki.ba. Mahir Mešalić zastupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu.

Kako nam je kazao Fahrudin Skopljak, uskoro bi moglo biti poznato ime budućeg premijera Vlade TK o kome će odlučivati aktuelna skupštinska većina.

Iako je obećao, predsjednik KO SDP Tuzlanskog kantona Dževad Hadžić, nakon sinoć održanog sastanka u Kantonalnom odboru ne javlja se na telefonske pozive, kako bi javnost saznala zaključke tog sastanka.

Na vrh