Politika

SKANDALOZNO – Neodgovornost zastupnika, koštala Tuzlanski kanton 10 miliona KM

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Nacrt zakona o pripadnosti javnih prihoda nije dobio potrebnu većinu. Naime, neobjašnjivim glasanjem PROTIV zastupnice Mirele Grbešić Trepanić (Naša stranka), te neprisustvovanja sjednici Dževada Hadžića (SDP), Slađana Ilića (SDP) i Senada Alića (PDA) zaustavljeno je doznačavanja 10 miliona KM građanima Tuzlanskog kantona koje bi iz Kantona Sarajevo bile raspoređene u budžet TK.

 

Sa žaljenjem konstatujemo da je nažalost, opstanak tkz. „Trojke“ (SDP, NS i NiP) kao i vlast u Kantonu Sarajevo važnija od svih građana Tuzlanskog kantona kao i ostalih kantona koji su oštećeni nepravednom raspodjelom javnih prihoda u FBiH.

 

Dakle, da se Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH prema današnjem prijedlogu počeo primjenjivati u ovoj godini, Tuzlanski kanton bi prema nekim procjenama trebao dobiti 10 miliona KM više nego što će to biti nakon današnje odluke Doma naroda Parlamenta FBiH.
Istine radi, želimo i istaći činjenicu da su delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz Demokratske fronte Boris Krešić i Sandra Imširović glasali ZA, da se Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH prema današnjem prijedlogu počne primjenjivati u ovoj godini kalendarskoj godini, čime bi građani Tuzlanskog kantona dobili prijeko potrebnih 10 miliona KM.

 

Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Na vrh