Aktuelno

Skaka i Imamović razgovarali o suradnji Sarajeva i Tuzle i promociji turizma

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović i gradonačelnik Grada Sarajevo Abdulah Skaka razgovarali su danas u Tuzli o infrastrukturnim pitanjima i promociji turizma.

Inče, to je prvi protokolarni sastanak gradonačelnika Tuzle i Sarajeva.

Imamović je izjavio nakon susreta da je razgovarano o suradnji dvaju gradova te najavio da će posjetiti Sarajevo, nakon čega se očekuje intenziviranja suradnja.

Razgovarano je i o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd.

– Za razvoj Tuzle jako je potrebno da cesta Beograd – Sarajevo ide rutom: Sarajevo – Zenica – Žepče – Tuzla – Brčko -Orašje – Bijeljina, što bi bilo korisno kako za Sarajevo, tako i za spomenute gradove, ali i za i BiH, općenito  jer se radi o ekonomski najpotentnijem dijelu BiH – smatra Imamović.

Skaka je istaknuo da je želja Grada Sarajeva da bude lider u okupljanju svih gradonačelnika u BiH.

– Vjerujem da ćemo u budućnosti nastaviti dobru praksu i suradnju, koju smo danas otpočeli – rekao je gradonačelnik Sarajeva.

Po njegovim riječima jedna od tema sastanka bila je i turizam i uvezivanje gradova u BiH u zajedničku mapu i turističku rutu.

Delegacija Grada Sarajeva položila je cvijeće na spomen-obilježje “Kapija” i odala počast žrtvama stradalim 25. maja 1995. godine.

Na vrh