Sjećanje na Zvonimira Banovića (2017.-2021.)

03.04.2021.

Autor: https://hrvatskiglasnik.ba/ 


Na današnji dan prije četiri godine ( 02.04.2017 g.) preminuo je Zvonimir Banović, istaknuti tuzlanski novinar, političar i veliki čovjek. Uvijek skroman, tih i nenametljiv u svakome je vidio dobro. Bio je fokusiran na opće dobro, uvijek spreman na kompromis kada su u pitanju političke odluke. Nastojao je čuvati i očuvati prave istinske vrijednosti boreći se za dobrobit svoga naroda.

Odlaskom Zvonimira Banovića Tuzla je mnogo izgubila, jer je mnogo učinio za ovaj grad kako kroz profesionalnu karijeru novinara tako i kroz politički angažman.

Posebno je volio pomagati maldim novinarima, osposobljavajući ih za izazove koji su pred njima.

Danas su, u povodu četvrte obljetnice smrti Zvonimira Banovića, članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali poštovanje svom uvaženom članu i prijatelju.

„Zvonimir Banović je dao nemjerljiv doprinos, kako pisanom rječju tako i osobnim političkim zalaganjem, u izgradnji  boljeg  života na prostoru Tuzlanske županije. Njegov primjer mira, domoljublja  i dijaloga u svim životnim segmentima nastojimo slijediti i danas. Dragi Zvone, zahvalni smo Bogu što smo te poznavali, što smo brojne životne trenutke proveli zajedno. Zahvalni smo što si nas na našim raskrižjima života nesebično usmjeravao. Prerano si nas napustio, ali tvoj lik i djelo zauvijek će živjeti među nama, a mi ćemo spomen na tebe vjerno i s dostojanstvom  čuvati“, stoji u In memoriamu  ŽO HDZ BiH Soli i GO HDZ BiH Tuzla

Zvonimir Banović je rođen 13. siječnja 1963. godine u Tuzli. Bio je dugogodišnjeg novinar Radio postaje Soli i Hrvatskog radija Herceg Bosne, kao dopisnik Hrvatskog radija (RH) i „Slobodne Dalmacije“ (RH) za sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu te kao glavni i odgovorni urednika dnevne novine „Tuzlanski list“.

Uz bogatu novinarsku karijeru Zvonimir Banović je dubok trag ostavio i na političkoj sceni obnašajući funkcije savjetnika Zamjenika ministra sigurnosti BiH i savjetnika Premijera Tuzlanskog kantona. Godine 2015. izabran je na funkciju predsjednika Županijskoga odbora HDZ BiH Soli koju je obnašao sve do svoje, iznenadne smrti.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!