Eventi

Sjećanje na jednog od najvećih hirurga i humanista: U subotu u Tuzli turnir “Dešo u srcu”

U organizaciji Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla te Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u subotu 14. decembra u 11:00 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla bit će održan 9. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „DEŠO U SRCU“.

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera učešće će uzeti šest ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Klinički centar Banja Luka, Centar za srce Tuzla, Univerzitet Tuzla, UKC Tuzla te Veterani hirurgije UKC-a Tuzla.

Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala.

Profesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini.

I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom, da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voljeti.

PROGRAM 9. Memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva „DEŠO U SRCU“:

14.12.2019 g. u 9:30 sati – Polaganje cvijeća na mezar prof.dr Deše Mešića
14.12.2018 g. u 10:30-11:00 sati – Izvlačenje parova i svečano otvaranje turnira u Univerzitetskoj dvorani Tuzla
14.12.2018 g. od 11:00 do 16:30 sati – odigravanje malonogometnog turnira
14.12.2019 g. u 20:00 sati – Prigodna večera za učesnike turnira te proglašenje pobjednika.

Na vrh