Komentari

Sijelo u Mostaru: Pitaj Nermine, sad ti je prilika! Nisi valjda samo došao na večeru

Večeras se u Mostaru sastala jako čudna klika, neko bi je nazvao i antibosanskom, a Boga i antihercegovačkom bratijom, ali mi nećemo biti tako oštri, pa ćemo prenijeti samo zanimljivu opservaciju Mahira Mešalića zastupnika u Parlamentu FBiH a koji piše …

 

Imam pitanje za Johana Sattler-a identično onom koje je on pitao u posjeti institucijama TK: “A gdje je opozicija?”. Ne čudi me prisustvo Nermina Nikšića, on će doći kome god se treba pružiti bez obzira da li neko psuje genocid ili ne? Možda je Nikšić došao da pita Vučića da li zna da je u Konjicu Dodik psovao genocid ili aktuelno pitanje zašto se u Srebrenici mijenjaju imena ulica? Ili će to Sattler uraditi za njega? Ili, zašto Dodik i Vučić prijete secesijom RS-a prije par dana i to iz Beograda? Pitaj Nermine, sad ti je prilika! Nisi valjda samo došao na večeru.

A gdje je Vojin M. na večeri? A da, on računa kako doći do 1000 KM minimalne plate, jer će u FBiH poskupiti struja a ni penzije neće uskoro rasti! Čuo sam i da Sattler uskoro odlazi na druge važne pozicije i siguran sam da nije šef delegacije EU bio bi definitivno član HDZ-a, jer evidentno bez Čovića ne može.

 

Na vrh