Kult(ura)

„Sevdah i klasika“ za 8. mart u Centru za kulturu Lukavac

U povodu Dana žena, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Edina Delića, Centar za kulturu organizuje Gala koncert posvećen damama, s početkom u 20:00 sati.

Dženana Huseinagić i Dženana Šehanović-Sarajlić, sopranistica i pijanistica spajaju sevdah i klasičnu muziku, gdje se dert sevdaha i otmjenost klasike dodiruju.

 

Projekat „Sevdah i klasika- spoj tradicije i umjetnosti“ doprinosi širenju interesa i ljubavi prema umjetničkoj muzici koja obuhvata djela klasične muzike, djela kompozitora sa Balkana, ali sa akcentom na kompozitore iz Bosne i Hercegovine, te sevdalinku prilagođenu i autorski aranžiranu od pijanistice mr.Dženane Šehanović Sarajlić. Sevdalinka obrađena u duhu klasične muzike je nešto sasvim novo, spoj tradicije i umjetnosti, te ima veliku vrijednost iz više aspekata.

 

Sevdah i klasika – spoj tradicije i umjetnosti“ je projekat koji objedinjuje djela klavirske literature, opere, solo pjesama i sevdalinki.

Biće ovo veče koje sigurno ne bi trebali propustiti.

Rezervacija je obavezna, broj mjesta je ograničen, a ulaz je besplatan.

Svoje mjesto možete rezervisati putem e-maila: info@czklukavac.ba ili putem facebook stranice Centra za kulturu Lukavac.

Na vrh